Электролитические сульфиды железа, модифицированные твердым электролитом, в макете литиевого аккумулятора с жидким электролитом - Апостолова, Р.Д.; Тронь, А.В.; Баскевич, А.С.; Шембель, Е.М. (Украинский химический журнал, 2009)
Для повышения эффективности циклирования электролитических сульфидов железа в макете литиевого аккумулятора с жидким электролитом (этиленкарбонат, диметилкарбонат, 1 М LiClO4) поверхность тонкослойного железо-сульфидного электрода покрывали пленкой твердого стекловидного электролита. Результаты модификации зависят от интервала разрядно-зарядного напряжения макетов. Покрытие твердым электролитом можно рекомендовать для повышения адгезии электролитических металло-сульфидных катодных материалов в литиевых аккумуляторах, работающих в интервале напряжения 2.8—1.1 В. При потенциалах ниже 1 В относительно Li/Li+ твердый электролит участвует в электрохимическом необратимом процессе на FeS, Fe3S4 и стали 18Н12Х9Т и не может быть полезным для FeS, Fe3S4, используемых в качестве анодных материалов литий-ионных батарей. Для підвищення ефективності циклування електролітичних сульфідів заліза в макеті літієвого акумулятора з рідинним електролітом (етиленкарбонат, диметилкарбонат, 1 М LiClO4) поверхню тонкошарового залізо-сульфідного електрода вкривали плівкою твердого склоподібного електроліту. Результати модифікації залежать від інтервалу зарядно-розрядної напруги макетів. Покриття твердим електролітом можна рекомендувати для підвищення адгезії електролітичних метало-сульфідних катодних матеріалів у літієвих акумуляторах, що працюють в інтервалі напруги 2.8—1.1 В. При потенціалах нижче 1 В відносно Li/Li+твердий електроліт приймає участь в електрохімічному необоротному процесі на FeS, Fe3S4 та сталі 18Н12Х9Т і не може бути корисним при використанні FeS, Fe3S4 в якості анодних матеріалів літій-йонних батарей. For increasing the iron sulfide cycling efficiency in the model of lithium accumulator with a liquid electrolyte (ethylene carbonate, dimethyl carbonate, 1 M LiClO4) the surface of thin layer iron sulfide electrode was coated with the film of solid glassy electrolyte. The modification results depend on the interval of discharge-charge voltage of the model. Thin layer coating with solid glassy electrolyte may be recommended for adhesion increase of the electrolytic Me-sulfide cathode materials in the lithium accumulators operating within the 2.8—1.1 V voltage range. At the potentials below 1 V relative to Li/Li+ a solid electrolyte participates in the electrochemical irreversible process on FeS, Fe3S4 and 18Н12Х9Т steel and can not be useful in the anode materials of lithium-ion batteries.