Інкапсулювання молекул–“гостей” у порожнині β-циклодекстрину - Осташко, В.В.; Рябов, С.В.; Кобилінський, С.М.; Лаптій, С.В.; Керча, Ю.Ю.; Кобилінська, В.І.; Шаламай, А.С. (Украинский химический журнал, 2009)
Одержано комплекси включення на основі β-циклодекстрину та органічних молекул-“гостей” — німодипіну та фенсукциналу, які є активними інгредієнтами для виготовлення лікарських засобів. Методами ІЧ-, УФ-спектроскопії, диференційної скануючої калориметриї (ДСК) досліджено особливості комплексоутворення та деякі фізико-хімічні властивості комплексів включення. Получены комплексы включения на основе β-циклодекстрина и органических молекул–“гостей” — нимодипина и фенсукцинала, которые являются активными ингредиентами для производства лекарственных средств. Методами ИК-, УФ-спектроскопии, дифференциальной сканирующей калориметрии (ДСК) исследованы особенности комплексообразования и некоторые физико-химические свойства комплексов включения. The inclusion complexes based on β-cyclodextrin and organic molecules–“guests” — nimodipine and phensuccinal (pharmaceuticals) are developed. Peculiarities of the complex formation and some physico-chemical characteristics of these complexes are studied by the FTIR, UV-spectroscopy and DSC (differential scanning calorimetry).