Національна академія наук України: основні підсумки діяльності у 2009—2014 роках і головні завдання наступного періоду (сесія Загальних зборів НАН України 15 квітня 2015 року) (Вісник НАН України, 2015)
15 квітня 2015 р. відбулася звітна сесія Загальних зборів НАН України, під час якої було розглянуто основні результати діяльності установ Академії у 2009—2014 рр., визначено головні досягнення, проаналізовано проблеми звітного періоду, а також окреслено напрями подальшої роботи. Особливу увагу учасники засідання приділили питанню наукового забезпечення вирішення актуальних загальнодержавних проблем, серед яких насамперед — відновлення оборонно-промислового комплексу, стабілізація економіки та розвиток виробництва.