Визначення закономірностей і регіональних особливостей розвитку промислових підприємств донецького регіону - Ходак, О.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Розвиток економічної системи України на при кінці ХХ, початку ХХI століття, спонукав наукову спільноту, практиків господарської діяльності, особисту увагу приділити пошуку принципово нових шляхів та методів господарювання, зокрема виникла необхідність визначення регіональних особливостей та закономірностей розвитку промислових підприємств. Развитие экономической системы Украины в конце ХХ, началу ХХI века, побуждал научное сообщество, практиков хозяйственной деятельности, личное внимание уделить поиску принципиально новых путей и методов ведения хозяйства, в частности возникла необходимость определения региональных особенностей и закономерностей развития промышленных предприятий. Development of the economic system of Ukraine on прикінці ХХ, to beginning of ХХI age, induced a scientific association, practical workers of economic activity, to spare the personal attention a search on principle of new ways and methods of menage, in particular there was a necessity of determination of regional features and conformities to the law of development of industrial enterprises.