Дослідження будови та сорбційних властивостей комплексів Cu (ІІ) з хітозаном методом п’єзокварцeвого мікрозважування - Невінський, В.О.; Гребенніков, В.М.; Погоріла, Л.М.; Манорик, П.А.; Шульженко, О.В. (Украинский химический журнал, 2009)
Розроблено методику формування тонких полімерних плівок хітозану на поверхні електродів п’єзокварцeвого резонатора. Проведено контрольований синтез тонких плівок комплексу Cu (ІІ) з хітозаном у водному середовищі. Досліджено структуру одержаних тонких плівок комплексів хітозану з міддю та їх сорбційні властивості по відношенню до водяної пари методом п’єзокварцeвого мікрозважування. Разработана методика формирования тонких полимерных пленок хитозана на поверхности электродов пьезокварцeвого резонатора. Проведен контролированный синтез тонких пленок комплекса Cu (ІІ) с хитозаном в водной среде. Исследована структура полученных тонких пленок комплексов хитозана с медью и их сорбционные свойства по отношению к водяному пару методом пьезокварцeвого микровзвешивания. The procedure on formation of thin polymeric films of chitosan on a surface of piezoquartz resonator has been designed. Checked synthesis of a complex of Cu (II) with chitosan in an aqueous medium by a piezoquartz microwaighting method have been spent. Sorption properties of received thin films of polymer and his complexes in relation to water vapor have been explored.