Лінійне цілочислове програмування та задачі комбінаторної оптимізації - Тимофієва, Н.К. (Управляющие системы и машины, 2010)
Показано, что использование целочисленного линейного программирования для моделирования задач комбинаторной оптимизации не отражает их комбинаторной природы. Использование комбинаторных методов позволяет разрабатывать адекватные математические постановки этих задач. Доказано, что целевая функция в них зависит как от одной, так и от нескольких переменных, которыми являются комбинаторные конфигурации разных типов. It is shown that the use of the integer linear programming for the modeling of problems of combinatory optimization does not display their combinatorial nature. The use of combinatorial methods allows to develop adequate mathematical statements of these problems. It is shown, that an objective function in the problems of combinatorial optimization can depend on one variable as well as on several variables which are combinatorial configurations of different types. Показано, що використання цілочислового лінійного програмування для моделювання задач комбінаторної оптимізації не відтворює їхньої комбінаторної природи. Використання комбінаторних методів дозволяє розробляти адекватні математичні постановки цих задач. Доведено, що цільова функція в них залежить як від однієї, так і від кількох змінних, якими є комбінаторні конфігурації різних типів.