Принципові основи побудови системи управління наукомістким підприємством - Бикова, В.Г.; Ряснянський, Ю.М.; Іванова, Є.О.; Камишов, О.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
В статті досліджено сучасні підходи до побудови системи управління підприємством, виділено особливості функціонування організаційних структур управління діяльністю інноваційно-орієнтованих підприємств та розроблено схему формування інноваційно-інвестиційної стратегії наукомістких підприємств. В статье исследованы современные подходы к построению системы управления предприятием, выделены особенности функционирования организационных структур управления деятельностью инновационно-ориентированных предприятий и разработана схема формирования инновационно-инвестиционной стратегии наукоемких предприятий. The paper explores state-of-the-art approaches to construction of an enterprise management system, distinguishes among singularities in functioning of organizational management structures for innovation-oriented enterprises, and formulates a scheme for formation of science-intensive enterprise innovation and investment strategies