Розв’язання задачі планування з теорії розкладів методом структурно-алфавітного пошуку та гібридним алгоритмом - Тимофієва, Н.К.; Гриценко, В.І. (Управляющие системы и машины, 2011)
Показано, что задача планирования из теории расписаний разделяется на две подзадачи, а целевая функция зависит от двух переменных, которыми являются комбинаторные конфигурации разных типов. Поиск результата проводится на двух комбинаторных множествах. Подзадачи решаются методом структурно-алфавитного поиска, а основная задача – гибридным алгоритмом, в котором встроенные процедуры, реализованные на основе этого метода, работают в итерационном режиме. It is shown that a planning problem from the theory of time-table is divided into two subclasses, and an objective function depends on two variables which are combinatorial configurations of different types. The search of the result is found on two combinatorial sets. An optimal decision for these subclasses is a structure-alphabetical search method, and a basic problem gets untied by a hybrid algorithm, in which built-in procedures which are realized on the basis of the suggested method work in the iteration mode. Показано, що задача планування з теорії розкладів розділяється на дві підзадачі, а цільова функція залежить від двох змінних, якими є комбінаторні конфігурації різних типів. Пошук результату проводиться на двох комбінаторних множинах. Підзадачі розв’язуються методом структурно-алфавітного пошуку, а основна задача – гібридним алгоритмом, у якому вбудовані процедури, реалізовані на основі запропонованого методу, працюють в ітераційному режимі.