Коли засноване село Данина та звідки походить його назва - Тимошик, М. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Уперше об’єктом спеціального вивчення є історія виникнення та походження назви одного із сіл Ніжинського району – Данина. Простежується еволюція змін цього топоніма на Даніно, Данине та обґрунтовується необхідність повернення населеному
пункту історичної назви. Впервые объектом специального исследования является история возникновения и
происхождения названия одного из сел Нежинского района – Данина. Прослеживается
эволюция изменения этого топонима на Данино, Данине. Обосновывается необходимость возвращения населенному пункту исторического названия. For the first time the history of the appearance and origin of the name Danyna of one
of the villages of Nizhyn district has become the object of social studies. Its evolution from
Danyna to Danino and Danyne is being traced.