3D-коефіцієнти Фур'є на класі диференційовних функцій та оператори кусково-сталої сплайн-інтерфлетації - Литвин, О.М.; Нечуйвітер, О.П. (Управляющие системы и машины, 2013)
Рассмотрены и исследованы кубатурные формулы вычисления 3D-коэффициентов Фурье с использованием операторов кусочно-постоянной сплайн-интерфлетации на одном классе дифференцируемых функций. Доказано, что оценку погрешности кубатурных формул можно получить посредством соответствующих оценок погрешности квадратурных формул. Cubature formulas of the calculation of 3D-Fourier's coefficients are presented by using piecewice operators of spline-interflatation in the case when information about function is set of flats on one class of differentiable functions. The error of the cubature formulas is evaluated by errors of quadratures formulas. Запропоновано і досліджено кубатурні формули обчислення 3D-коефіцієнтів Фур'є з використанням операторів кусково-сталої сплайн-інтерфлетації на одному класі диференційовних функцій. Доведено, що оцінку похибки кубатурних формул можна отримати через відповідні оцінки похибки квадратурних формул.