Мировой финансовый кризис и его влияние на экономику Украины - Матросова, Л.Н. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Характерной чертой мировой экономики за последние годы стало беспрецедентное по своим масштабам развитие кредитных отношений. Ускоренная транснационализация производства, банковской деятельности и торговли на основе слияния компаний и приобретения ими финансовых активов зарубежных предприятий требует адекватного им развития международных кредитных и фондовых рынков. Характерною рисою світової економіки за останні роки став безпрецедентний по своїх масштабах розвиток кредитних відносин. Прискорена транснаціоналізація виробництва, банківської діяльності і торгівлі на основі злиття компаній і придбання ними фінансових активів зарубіжних підприємств вимагає адекватного ним розвитку міжнародних кредитних і фондових ринків. The personal touch of world economy in the last few years was become by unprecedented on the scales development of credit relations. Speed-up transnationalization of production, bank activity and trade on the basis of confluence of companies and acquisition by them requires the financial assets of foreign enterprises adequate by him development of international credit and fund markets.