Проблемы роста и стабилизации цен на продовольственные товары - Надточий, И.И.; Огорь, А.Н. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Статья посвящена актуальной теме выявления проблем роста цен на продовольственные товары и определения системы мероприятий по стабилизации этих цен. В статье предложен метод расчета инфляции продуктов потребительской корзины и учета влияния этой инфляции на общую величину потребительской инфляции в стране. Стаття присвячена актуальній темі виявлення проблем зростання цін на продовольчі товари та визначення системи заходів щодо стабілізації цих цін. В статті запропонований метод розрахунку інфляції продуктів споживчої корзини та обліку впливу цієї інфляції на загальну величину споживчої інфляції в країні. The article is devoted to the subject of the problem of the highest prices on the products and making the system of stabilization these prices. The article has the method of checking inflation of products in the user-basket and taking into account the influence on the total size of user inflation in the country.