Синергетическая модель индивидуализированного управления обучением - Мазурок, Т.Л. (Математичні машини і системи, 2010)
Разработана модель управления обучением на основе вектора интеллекта обучаемого и графа содержания обучения. Рассмотрена реализация данной модели на основе многослойной нейронной сети. Розроблена модель управління навчанням на основі вектора інтелекту особи, що навчається, і графа змісту навчання. Розглянуто реалізацію даної моделі на основі багатошарової нейронної мережі. A teaching control model is developed on the basis of the vector of intelligence of a person who learns and the graph of a content teaching. Realization of this model is considered on the basis of the multilayered neuron network.