Метод згладжування n-грамної моделі для розпізнавання мовлення, заснованої на класах, з використанням граматичної та лексичної інформації - Тарануха, В.Ю. (Управляющие системы и машины, 2014)
Рассмотрен новый метод сглаживания, ориентированный на особенности славянских языков, в том числе на украинский. Показано, что он улучшает оценку качества моделей языка. A new smoothing method focused on the features of the Slavic languages, including the Ukrainian is proposed. It is shown that the method improves the quality of the language models. Розглянуто новий метод згладжування, орієнтований на особливості слов’янських мов, в тому числі на українську. Показано, що він покращує оцінку якості моделей мови.