Стохастичні броунівські фрактальні рельєфи та нечітка логіка як основа математичного моделювання просторової організації туристичних поселень - Виклюк, Я.І. (Математичні машини і системи, 2010)
Проведен анализ исследований в области фрактального моделирования урбанизированных территорий. Разработана методика моделирования пространственной структуры туристических поселений на основе самоафинных броуновских поверхностей в нечетком вероятностном поле. Апробация разработанной модели на реальных объектах подтвердила высокий уровень адекватности и точности. Проведено аналіз досліджень у сфері фрактального моделювання урбанізованих територій. Розроблено методику моделювання просторової структури туристичних поселень на основі самоафінних броунівських поверхонь у нечіткому ймовірнісному полі. Апробація розробленої моделі на реальних об'єктах підтвердила високий рівень адекватності і точності. Analyze in area of urban territory fractal modeling was conducted. Methodology of tourist's cities spatial structure modeling on the basis of self-affine Brownian surfaces in fuzzy probabilistic field was developed. Model adequacy was checked on real objects and show high level of accuracy.