Стан дослідження та проблеми середньовічної археології межиріччя Горини — Дністра - Демидко, С.Ю. (Археологія і давня історія України, 2010)
У роботі аналізується ступінь обстеження археологічних об’єктів VІ—ХVІ ст. на території сучасної Хмельницької області України, тематика
робіт, проблеми охорони пам’яток археології. В статье кратко рассмотрены основные источники, история и главные направления исследований
археологических объектов VІ—ХVІ вв. междуречья Горыни — Днестра в пределах нынешней Хмельницкой области Украины. The paper proposes brief review of main sources,
history and directions of researches in a field of study
archaeological sites of 6th—16th centuries. This problem
examines on a territory between two rivers Goryn and
Dnister in borders of nowadays Hmelnitsk region in
Ukraine.