Хозарський каганат і ранньосередньовічна номадистика: завершення епохи - Комар, О.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті подається огляд тенденцій останніх десятиліть у польових та аналітичних дослідженнях проблематики, пов’язаної з вивченням археології доби Хозарського каганату VII—X ст. на території України. В статье представлен обзор тенденций последних
десятилетий в полевых и аналитических исследованиях проблематики, связанной с изучением археологии времени Хазарского каганата VII—X вв. на территории Украины. The paper presents revue of tendencies in Khazarian
and Early Medieval nomad studies of the last decades
that deals with archaeological sites of the 7th—10th
centuries A.D. on the territory of Ukraine.