Туровская земля (итоги и перспективы изучения) - Лысенко, П.Ф. (Археологія і давня історія України, 2010)
Статья посвящена итогам и перспективам археологического изучения территории Туровского
княжества. Большое внимание уделяется археологии городов княжества: планиграфия, фортификация, материальная культура. Также рассматривается история княжества. Стаття присвячена підсумкам і перспективам археологічного вивчення території Турівського
князівства. Велику увагу надається археології міст
князівства: планіграфії, фортифікації, матеріальній
культурі. Також розглядається історія Турівського князівства. The paper sums up results and outlooks of archaeological
investigations on a territory of the Turov
Princedom. Special emphasis gives to the archaeological
researches in urban sites of princedom. Particularly
to the fortification, planning, material culture. History
of princedom is also under consideration.