Результаты и перспективы изучения Полоцкой земли - Штыхов, Г.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
Статья посвящена итогам и перспективам
археологического изучения территории Полоцкой
земли. Рассматриваются социальное, этническое,
политическое и хозяйственное развитие городов Полоцкой земли в Х—ХІІІ вв. Стаття присвячена підсумкам і перспективам ар-
хеологічного вивчення території Полоцької землі.
Розглядаються соціальний, етнічний, політичний і
господарський розвиток міст Полоцької землі в Х—ХІІІ ст. The paper sums up results and outlooks of archaeological
investigations on a territory of the Polotsk Princedom. Special emphasis gives to the social, ethnic,
political, and economic development in urban sites of princedom in 10th—13th cent.