Експериментальна археологія та моделювання - Петраускас, А.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
Статтю присвячено використанню експериментальної археології та моделювання як джерела археологічних досліджень. Висвітлюються напрямки експериментального моделювання. Розкривається
зміст поняття «скансен», приводиться історія та
розповсюдження музеїв під відкритим небом. Статья посвящена использованию экспериментальной археологии и моделирования как источника для
археологических исследований. Освещаются направления экспериментального моделирования. Раскрывается содержание понятия «скансен», приводится история и распространение музеев под открытым небом. Paper is devoted to using experimental archaeology
as a source in archaeological investigations. It is widely
covered directions of experimental modelling. Author
provided an explanation for the term «scansen». It is
also shown a history and popularization of museums
in the open air.