Результати та перспективи археологічних досліджень сільських поселень Чернігівського Полісся - Веремейчик, О.М. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті розглянуті основні результати та
перспективи археологічних досліджень сільських поселень Х—ХІІІ ст. на теренах Чернігівського Полісся. Висвітлений потужний джерельний потенціал з сільських поселень, накопичений протягом ХХ — початку ХХІ ст. В статье рассмотренные основные результаты и
перспективы археологических исследований сельских
поселений Х—ХІІІ вв. Черниговского Полесья. Освещен мощный источниковедческий потенциал сельских
поселений, накопленный в процессе археологических
исследований на протяжении ХХ — в начале ХХІ вв. The paper offers main results and outlooks of archaeological
investigations on rural settlements of
10th—13th cent. in Chernigiv marshy woodlands. Author
is also represents a powerful data sources (artifacts),
excavating on rural settlements during the period
from 20th to 21th centuries.