Дмитріївський монастир ХІ ст. у Києві: версії інтерпретацій та нові дослідження - Сагайдак, М.А. (Археологія і давня історія України, 2010)
Статтю присвячено розгляду питання заснування в XI ст. в Києві патрональних монастирів,
і, зокрема, Дмитріївського монастиря, членами
династії Рюриковичів. Йдеться про можливу дату заснування Дмитріївського монастиря в світлі нових досліджень. Статья посвящена рассмотрению вопроса учреждения в XI ст. в Киеве патрональних монастырей,
и, в частности, Дмитриевского монастыря, членами
династии Рюриковичей. Речь идет о возможной дате учреждения Дмитриевского монастыря в свете новых исследований. The paper is devoted to the question of patron monasteries
foundation in 11th cent. in Kyiv. In particular
author views a problem of foundation of Dmytrij
Monastery by members of Riurick dynasty. Author also
proposes a new date of founding this monastery on the
ground of new investigations.