Перстень-печать с библейской цитатой - Чернецов, А.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
Статья посвящена перстню-печатке с библейской цитатой, попытке ее прочтения и поиску аналогов среди средневековых религиозных текстов. Также рассматриваются разные виды амулетов,
которые существовали на Руси в эпоху средневековья и Нового времени. Стаття присвячена персню-печатці з біблійною
цитатою, спробі її прочитання і пошуку аналогій
серед середньовічних релігійних текстів. Також розглядаються різні види амулетів, які існували на Русі
в епоху середньовіччя і Нового часу. Paper is devoted to the seal-ring with a biblical citation.
Author makes an attempt to read it and search
analogies among religious texts of the Middle Ages. It
is also reviewed several types of amulets circulated in
Old Russ at the period of the Middle Ages and in a New
Time.