Про федеративні засади державно-політичного устрою Київської Русі - Ричка, В.М. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті розглядаються дискусійні питання
суспільно-політичного ладу і форми Давньоруської
держави періоду її територіальної роздробленості. В статье рассматриваются дискуссионные вопросы общественно-политического строя и формы Древнерусского государства периода ее территориальной раздробленности. The paper represents discussion questions of social
and political order and form of government in Kyivan
Russ at the time of territorial fragmentation.