Изучение технологии древней керамической посуды в Беларуси - Дубицкая, Н.Н. (Археологія і давня історія України, 2010)
Статья посвящена технологическому аспекту
изготовления древней керамической посуды в Беларуси. Рассматриваются разные типы формовочных масс, время их возникновения, способы обжига лепной керамики. Статтю присвячено технологічному аспекту виготовлення давнього керамічного посуду в Білорусі.
Розглядаються різні типи формовочних мас, час їх
виникнення, способи обпалу ліпної кераміки. Висвітлюється історія дослідження технології виготовлення керамічного посуду. The paper deals with technology of pottery making
in ancient Belarus. Different types of foundry loams,
time of appearance, and ways of baking are under consideration
here.