О некоторых наработках и проблемах украинского исторического оружиеведения (по материалам истории средневекового вооружения) - Бережинский, В.Г. (Археологія і давня історія України, 2010)
Статья посвящена отечественному древнерусскому оружиеведению. Рассматривается современный уровень, проблемы, направления развития древнерусского оружиеведения. Статтю присвячено вітчизняному давньоруському
зброєзнавству. Розкривається сучасний стан, проблеми, напрямки розвитку давньоруського зброєзнавства. Вказується на помилки, які часто виникають у дослідників та на шляхи їх вирішення. Paper is dedicated to the native field of science that
is studying Old Russ weapon. It is represented modern
state and line of development, problems with subject of
investigations.