Замчище-садиба Б. Хмельницького в Суботові на Черкащині - Кучера, М.П. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті приводяться результати багатолітніх
археологічних досліджень замчища-садиби Б. Хмельницького у Суботові, які проводились в 70-х і 90-х рр.
ХХ ст. експедиціями Інституту археології НАН
України, в тому числі й під керівництвом автора. Стаття за життя автора не публікувалась. В публикации приводятся результаты многолетних археологических исследований замчища-усадьбы Б. Хмельницкого в Суботове, которые проводились в 70-х и 90-х гг. ХХ ст. экспедициями
Института археологии НАН Украины, в том числе и
под руководством автора. Статья при жизни автора не публиковалась. The paper sums up results of long-term investigations
on castle-manor of B. Hmelnytskyj. These researches
were realized in 70—90 years of 20th cent. by expeditions
of Archaeology Institute of Ukraine including the author’s
leadership. The paper published for the first time.