Применение технологий ситуационных центров для автоматизации форсайтных исследований - Вишневский, В.В.; Симонов, С.В. (Математичні машини і системи, 2011)
Розглянуто необхідність прогнозування науково-технічного і соціального розвитку країн за допомогою форсайтних досліджень. Запропоновано концепцію використання ситуаційних центрів як засобу автоматизації форсайтних досліджень, а також організації роботи малих експертних груп. Описана реалізація у вигляді веб-орієнтованого рішення для автоматизації різних етапів методу Дельфі - формування групи експертів, створення анкет, проведення опитування та генерації результатів усіх турів опитування. Рассмотрена необходимость прогнозирования научно-технического и социального развития стран с помощью форсайтных исследований. Предложена концепция использования ситуационных центров как средства автоматизации форсайтных исследований, а также организации работы малых экспертных групп. Описана реализация в виде веб-ориентированного решения для автоматизации различных этапов метода Дельфи - формирования группы экспертов, создания анкет, проведения опроса и генерации результатов всех туров опроса. The necessity of forecasting technological and social development of countries with foresight research is considered. A concept using situation centers as a means of foresight research automation as well as organization of small groups of experts is proposed. Implementation as a web-based solution to automate various phases of the Delphi method such as formation of expert groups, creation of questionnaires, conducting surveys, and results generation at all steps of the poll is described.