Підхід до формування методологічних засад дослідження стабільного функціонування фінансово-кредитних установ - Соболевська, Л.І. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2013)
Розглядається задача оцінки фінансової стійкості комерційного банку. У якості можливого підходу до вирішення даної задачі розглядається побудова та використання такої моделі як байєсівська мережа. Рассматривается задача оценки финансовой устойчивости коммерческого банка. В качестве возможного подхода к решению данной задачи рассматривается построение и использование такой модели как байесовская сеть. The article deals with the issue of commercial bank financial stability estimation. Bayes’ network construction and use is regarded as a possible way to fulfill this task.