Математична модель оборотного капіталу у моделюванні операційної та фінансової діяльності підприємства - Стрелюк, О.В. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2013)
Розглядається динамічна оптимізаційна модель руху оборотного капіталу із застосуванням методів лінійного програмування. Зроблено висновок, що найбільш вдалим представленням оборотного капіталу є функціональна модель, яка приводить до динамічної форми на довгостроковому горизонті планування Рассматривается динамическая оптимизационная модель движения оборотного капитала с применением методов математического программирования. Сделан вывод, что наиболее удачным представлением оборотного капитала будет функциональная модель, которая приводит к динамичной форме на долгосрочном горизонте планирования. A dynamic optimization model of movement of working capital using mathematical programming methods is considered. It was showed that the most successful representation of working capital is a functional model, which leads to a dynamic form on the long-term planning horizon.