Problem discription of determination of factors affecting HDI - Tutova, О. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2013)
A sample of 10 countries representing all four levels of human development was chosen based on their progress in HDI rating during 2005-2012. The main factors of human development in these countries were analyzed. Combinatorial GMDA was chosen as a method for further research of trends of human development in these countries. Вибірка з 10 країн, що представляють всі чотири рівні людського розвитку, сформована на основі прогресу цих країн у рейтингу ІЛР у 2005-2012 роках. Проведено аналіз основних показників людського розвитку в цих країнах. Комбінаторний метод МГУА вибрано для подальшого вивчення тенденцій людського розвитку в цих країнах. Выборка из 10 стран, представляющих все четыре уровня человеческого развития, сформирована на основе прогресса в рейтинге ИЧР в 2005-2012 годах. Проведен анализ основных показателей человеческого развития в этих странах. Комбинаторный метод МГУА выбран для последующего изучения тенденций человеческого развития в этих странах.