Застосування економіко-математичного моделювання з метою визначення ризику виникнення аварійних ситуацій на вугільній шахті - Чуріканова, О.Ю. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2013)
Проаналізовано економіко-математичні методи та підходи до визначення ймовірності виникнення аварійних ситуацій та їх економічних наслідків на вугільних шахтах. Виділено групу показників по яким визначається ймовірність настання тих чи інших несприятливих подій на вуглевидобувному підприємстві. Розкрито основні типи аварій на вугільній шахти та підходи до їх прогнозування. Проанализированы экономико-математические методы и подходы к определению вероятности возникновения аварийных ситуаций и их экономических последствий на угольных шахтах. Выделена группа показателей по которым определяется вероятность наступления тех или иных неблагоприятных событий на угледобывающем предприятии. Раскрыты основные типы аварий на угольной шахты и подходы к их прогнозирования. The economical-mathematical methods and approaches to determine the probability of emergency situations and economic consequences of mines is analyzed. The group of indicators of probability of occurrence certain adverse events in coal mines are determined. The basic types of accidents in coal mines and their approaches to forecasting are disclosed.