Дослідження ймовірнісної моделі дендрита нейрона - Бондаренко, Я.С.; Турчин, В.М. (Математичні машини і системи, 2011)
У роботі досліджено вплив основних числових характеристик імовірнісної моделі дендрита нейрона на форму реалізацій дендритних дерев і на значення похідних характеристик дендрита. Вплив основних числових характеристик ілюструється серіями реалізацій дендритів. Похідними числовими характеристиками дендрита виступають загальна довжина дендрита, число розгалужень, число закінчень, максимальний порядок сегмента, максимальна path distance. В работе изучено влияние основных числовых характеристик вероятностной модели дендрита нейрона на форму реализаций дендритных деревьев и на значения производных характеристик дендрита. Влияние основных числовых характеристик иллюстрируется сериями реализаций дендритов. Производными числовыми характеристиками дендрита выступают общая длина дендрита, число ветвлений, число окончаний, максимальный порядок сегмента, максимальная path distance. An influence of basic numerical characteristics of neuron's dendrite probability model on the form of dendritic tree realizations and values of emergent characteristics of dendrite is investigated. The influence of basic numerical characteristics is illustrated by a series of dendritic realizations. Total length of dendrite, number of branchings, number of terminations, maximum segment order, and maximum path distance are chosen as the emergent characteristics of dendritic tree.