Формальна теорія та модель комутативної напівгрупи образних конструкцій - Бісікало, О.В.; Тадевосян, Р.Г. (Математичні машини і системи, 2011)
У статті побудовано формальну теорію на основі бінарного оператора спрямованого асоціативного зв'язку та введено поняття асоціативної нормальної форми образних конструкцій. Розглянуто модель комутативної напівгрупи, яка забезпечує представлення речення у вигляді 3-х складових питальної конструкції мовних образів. В статье построена формальная теория на основе бинарного оператора направленной ассоциативной связи и введено понятие ассоциативной нормальной формы образных конструкций. Рассмотрена модель коммутативной полугруппы, представляющая предложение в виде 3-х составляющих вопросительной конструкции языковых образов. The article is built a formal theory based on the binary operator of directional associative connection and a concept of associative normal form of image constructs is introduced. The model of a commutative semigroup representing the sentence as a three-component query construction of verbal images is regarded.