Деякі аспекти живучості складних гарантоздатних комп'ютерних систем критичних умов застосування - Сербін, В.Г.; Сухомлин, А.І. (Математичні машини і системи, 2011)
Обгрунтовано актуальність вирішення проблеми живучості складних гарантоздатних комп'ютерних систем. Проведено аналіз основних термінів та визначень поняття «живучість систем». Розглянуто різні підходи щодо кількісної і якісної оцінки живучості. Проаналізовано стан вітчизняної нормативної бази щодо проблеми живучості складних систем. Обоснована актуальность решения проблемы живучести сложных гарантоспособных компьютерных систем. Проведен анализ основных терминов и определений понятия «живучесть систем». Рассмотрены различные подходы к количественной и качественной оценке живучести. Проанализировано состояние отечественной нормативной базы по проблеме живучести сложных систем. An urgency of solving a problem of survivability of the complex dependable computer systems was proved. An analysis of the main terms and definitions of concept of the "systems survivability" was conducted. A various approaches to the quantitative and qualitative assessment of survivability were examined. The condition of the domestic regulatory base on the problem of vitality of the complex systems was analyzed.