Методологічні та концептуальні засади створення автоматизованої системи управління безпекою окремого регіону України - Кузьменко, Г.Є.; Хомініч, В.С. (Математичні машини і системи, 2011)
У статті доведено, що система управління безпекою регіону повинна мати ієрархічну структуру. Вибір альтернативного рішення ґрунтується на структурних особливостях інформаційного забезпечення регіональних органів влади. Методологія створення системи управління регіональною безпекою поєднує методи об'єктно-орієнтованого аналізу і онтологічного аналізу регіональних потенційно небезпечних об'єктів. В статье показано, что система управления безопасностью в регионе должна иметь иерархическую структуру. Выбор альтернативного решения основывается на структурных особенностях информационных ресурсов региональных органов власти. Методология создания системы управления региональной безопасностью интегрирует методы объектно-ориентированного анализа и онтологического анализа региональных объектов потенциальной опасности. There was proved that control system security must have the hierarchy structure. The alternative solution bases on the structural features of informational support of regional authorities. Creation control system methodology of regional security combines the techniques of object-oriented analysis and ontological analysis of regional ISA.