Системне моделювання та прогнозування поширення забруднень в річках при виникненні аварійних ситуацій - Ковальчук, П.І.; Герус, А.В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2013)
Розглядається математична модель, яка дозволяє описати процес поширеннязабруднюючих речовин в річках та водосховищах в умовах виникнення аварійних ситуацій. In this work a mathematical model to describe the spread of pollutants in rivers and reservoirsunder emergency situations. Рассматривается математическая модель, которая позволяет описать процесс распространения загрязняющих веществ в реках и водохранилищах в условиях возникновения аварийных ситуаций.