До проблеми систематизації поселень західнотрипільської культури у межиріччі південного Бугу та Дніпра - Дяченко, В.О. (Археологія і давня історія України, 2010)
Стаття присвячена систематизації поселень західнотрипільської культури в межиріччі Південного Бугу та Дніпра. У статті подається декілька відповідних класифікаційних схем, за якими здійснюється систематизація. The article is devoted to systematization settlements west trypillian culture between rivers South Bug and Dnipro. In the article is presence some classification schemes. It schemes have helped to systematize information.