Дослідження кургану 4 ст. до н. е. біля хутора Березівка Макарівського району Київської області - Лисенко, С.Д. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті подано результати рятівних досліджень кургану пізньоскіфського часу: опис поховальної конструкції та виявленого матеріалу;
висвітлено результати палеопедологічних досліджень кургану і прилеглої території. At the article presents the results of saving archeological
excavation of late Scythian kurgan, description
of funeral construction and found material. Also here is
showing results of paleontological research of kurgan
and adjacent territory.