Спроба культурної атрибутації поховання з мечем з с. Шипівці - Михайловський, Я.А. (Археологія і давня історія України, 2010)
Стаття присвячена інтерпретації знахідок
із поховання з мечем римського часу у селі Шипівці Заліщицького району. Подається детальний
опис знахідок, здійснюється порівняльний аналіз
із подібними пам’ятками з інших територій, робиться спроба визначення культурної приналежності вказаного поховання. The article is devoted to interpretation findings
from burial with sword of Roman period in the village
Zalishchyk region. Findings is described in detail from
there, compared with similar monument from other
territories, fixes cultural belonging this burial.