Антропологічний матеріал черняхівської культури з розкопок І. Герети - Рудич, Т.М. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті описані результати досліджень 127
кістяків з могильника в Чернелеві-Руському. За результатами проведених досліджень на могильнику
домінує кельтський елемент, принесений племенами вельбарської культури. At the article was described the results of excavation
of 127 skeleton from burial ground in Cherneliv-Rusky. For the results of investigation on the burial
ground, the scientists made conclusion about dominating
Celtic element, which was brought by tribes of Velbark’s
culture.