Пам’ятки пізнього етапу черняхівської культури на Західному Поділлі - Строцень, Б.С. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті розглянуто матеріали черняхівської
культури Західного Поділля останньої третини
ІV — початку V ст. Як і на попередніх етапах,
на фінальному простежується відмінність між
пам’ятками, розташованими у північній частині
регіону та південними (Придністровськими). Окрім того, на відміну від північних, південні знаходять своє продовження у ранньослов’янських пам’ятках V—VІ ст. At the article is considered material of Chernyakhiv
culture in west Podillya. They are dated last third
IV ct. — top V ct. As in previous periods as in final
one is traced difference between settlements, which
are located at north and south (Prydnistrovsky) part of
regions. Besides that unlike north, south settlements
found their continuation in early Slavic settlements of V—VI ct.