Ювелірні вироби з давньоруських пам’яток Західного Поділля (за матеріалами Тернопільської області) - Ягодинська, М.О. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті розглядається можливість сільського ювелірного виробництва на Західному Поділлі,
дається характеристика досліджених ювелірних
майстерень, опис та датування ювелірних виробів,
знайдених під час археологічних досліджень в Тернопільській області. This article takes up the question of jewelry handmade
goods in the village. This article gives description
of the jewelry workshop in West Podillia, description
and dating of jewelry handmade goods, which were
found during the archaeological investigations.