Ефективність застосування онтологічних моделей для побудови програмних систем - Буров, Є.В. (Математичні машини і системи, 2013)
У статті наведено результати аналізу ефективності застосування онтологічного моделювання для побудови програмних систем. Задачу аналізу ефективності розглянуто в контексті підвищення якості програмного продукту на всіх етапах його життєвого циклу. Запропоновано метрики для вимірювання ступеня підвищення якості для різних джерел та етапів життєвого циклу програмного продукту. В статье приведены результаты анализа эффективности использования онтологического моделирования для построения программных систем. Задача анализа эффективности рассмотрена в контексте повышения качества программного продукта на всех этапах его жизненного цикла. Предложены метрики для измерения степени повышения качества для разных источников и этапов жизненного цикла продукта. The results of effectiveness analysis of ontology models usage for software systems design are presented. The effectiveness is considered as software quality increase due to ontological models usage on all parts of its life-cycle. Metrics for measuring software quality increase for different sources and stages of life-cycle of software product are suggested.