Моделювання і візуалізація засобами Processing комп'ютерних мереж - Пасічник, В.В.; Іванущак, Н.М. (Математичні машини і системи, 2013)
У роботі представлені дослідження комп'ютерних інтернет-мереж на основі концепції статистичної фізики складних мереж, теоретичні обґрунтування та симуляції з використанням математики як інструменту та мови аналізу, розглянуто методику та здійснено моделювання росту й структуризації локальних мереж, результати якого узгоджуються з емпіричними даними. В работе представлены исследования компьютерных интернет-сетей с использованием концепции статистической физики сложных сетей, теоретические обоснования и симуляции с использованием математики как инструмента и языка анализа, рассмотрена методика и произведено моделирование роста и структуризации локальных сетей, результаты которого согласуются с эмпирическими данными. The paper presents the investigation of computer internet-networks, based on the concept of statistical physics of complex networks, theoretical studies and simulations using mathematics as a tool and analysis language; the technique was considered and modeling of the growth and structuring of local networks was performed. The results of this growth are coordinated with the empirical data.