Матеріали з двох поховань скіфського часу біля с. Мала Лепетиха на Херсонщині - Вітрик, І.С.; Данилко, Н.М. (Археологія і давня історія України, 2010)
В роботі дається характеристика археологічних знахідок із вмістом дорогоцінних металів з двох поховань скіфських чоловіків-воїнів з кургану № 10 біля с. Мала Лепетиха. Типи золотих прикрас та залізний
меч з золотою обивкою руків’я є досить рідкими для даної групи поховань. В статье рассматриваются комплексы золотых украшений из погребений знатных воинов № 4, 5 из кургана
№ 10, открытых в 1992 г. Краснознаменской археологической экспедицией на левом берегу Днепра у с. Малая
Лепетиха Велико-Лепетиховского р-на Херсонской обл.
Анализ вещей позволяет датировать эти мужские погребения второй половиной ІV ст. до н. э. This article is about complex of gold ware from burials of
nouble warriors № 4, 5 (kurgan № 10), which was investigated
in 1992 by Krasnoznamenska archaeological expedition
on the left bank of the Dniper at the village of Mala
Lepeticha, Veliko-Lepeticha district, Kherson region.
Analysis the grave goods date this male burials the second
half of the IV century B. C.