Машинное зрение (аналитический обзор) - Дятлов, Е.И. (Математичні машини і системи, 2013)
Статья посвящена технологиям машинного зрения. В ней подробно описывается назначение данных систем, представлены основные термины и понятия, необходимые для базового понимания технологических процессов построения решений. Данная статья выделяет основные направления исследований, связанных с созданием автоматизированных систем машинного зрения, описывает типичное оборудование, применяемое в большинстве решений. Особый акцент делается на компонентах систем и их роли в построении решений. Стаття присвячена технологіям машинного зору. У ній докладно описується призначення даних систем, представлені основні терміни та поняття, необхідні для базового розуміння технологічних процесів побудови рішень. Дана стаття виділяє основні напрями досліджень, пов'язаних зі створенням автоматизованих систем машинного зору, описує типове обладнання, що використовується у більшості рішень. Особливий акцент зроблено на компонентах систем та на їх ролі у побудові рішень. The article is devoted to computer vision technology. The purpose of these systems is described in details, the basic terms and concepts needed for a basic understanding of the process of constructing solutions are represented. This article highlights the main areas of research related to the creation of automated machine vision systems, describes the typical equipment used in the majority of decisions. It is emphasized on the components of systems and their role in solutions building.