Інформаційна технологія побудови системи радіозв'язку з OFDM, внутрішньобітовою псевдовипадковою перебудовою піднесучих частот та трикомпонентними турбокодами - Зайцев, С.В. (Математичні машини і системи, 2013)
У статті розроблена інформаційна технологія побудови системи радіозв'язку з використанням принципу ортогонально-частотного мультиплексування, внутрішньобітової псевдовипадкової перебудови піднесучих частот та трикомпонентних турбокодів. Використання розробленої інформаційної технології на практиці дозволить підвищити спектральну та енергетичну ефективність засобів радіозв'язку, які функціонують в умовах впливу навмисних завад. В статье разработана информационная технология построения системы радиосвязи с использованием принципа ортогонально-частотного мультиплексирования, внутрибитовой псевдослучайной перестройки поднесущих частот и трехкомпонентных турбокодов. Использование разработанной информационной технологии на практике позволит повысить спектральную и энергетическую эффективность средств радиосвязи, работающих в условиях воздействия преднамеренных помех. Construction information technology of radio communication systems using principle of orthogonal frequency-division multiplexing, innerbit pseudo-random reconstruction of subcarrier frequencies and three-component turbo codes was developed in the paper. Usage of the information technology in practice will improve spectral and power efficiency of radio communication means, working in conditions of inten-tional interference.