Методи інтерпретації сільськогосподарських матеріалів - Горбаненко, С.А. (Археологія і давня історія України, 2011)
Стаття є узагальненням наукового доробку
щодо оцінки та інтерпретацій матеріалів з сільського господарства, доступних з археологічних джерел. Науковому загалу пропонуються методи та способи інтерпретації означеного матеріалу — як
окремо взятих його частин, так і співставлення характерних фактів, неодноразово апробованих автором. Материал рассматривается индуктивным и дедуктивным способами. Первым оцениваются факты, присущие материалам и процессам; вторым подводятся итоги для конкретизации положений и
проводится выбор тех, что характеризуют сельское хозяйство жителей определенного поселенческого памятника. The article summarizes interpretation researches
of agricultural materials from archaeological sources.
The methods of interpreting the material: individual
parts and their comparison.
Material is considered by inductive and deductive
methods. The first one assesses facts inherent in the
materials and processes; second one summarizes the
terms and choices of those that characterize the farming
of the certain settler monument.