Рослинний ландшафт Верхнього Києва у давньоруський час. Спроба реконструкції - Тараненко, С.П.; Янченко, В.В. (Археологія і давня історія України, 2011)
У роботі представлена спроба реконструкції рослинності на території Верхнього Києва у X—XIII ст.
Висновки базуються на результатах палінологічного, палеоботанічного, геоморфологічного аналізів, а
також даних археології та письмових джерел. Територія міста розбита на ряд зон (рядові садиби, феодальний двір, монастирські та міські землі тощо), у яких, на думку авторів, повинні простежуватись спільні риси рослинного ландшафту. В работе представлена попытка реконструкции
растительности на территории Верхнего Киева
X—XIII вв. Выводы основываются на результатах палинологического, палеобатанического, геоморфологического анализов, а также данных археологии и письменных источников. This article presents the attempt of reconstruction
of vegetation in of Upper Kiev X—XIII ct. Conclusions
are based on results of palynological, paleobatanic, geomorphologic
analyses, and also on the archaeological
information of and writing sources.